Ana Sayfa » , , , , » Facebook Yorum Yapan Virüs Nasıl Temizlenir?

Facebook Yorum Yapan Virüs Nasıl Temizlenir?

Yazar Gokmen on 12 Kasım 2013 Salı | 16:44

       
 Bir çok kişiye son zamanlarda Facebook da falanca kişi bir yorumda senden bahsetti diye bildirimler gelmeye başladı. Bir çokları acaba neymiş diyerek tıkladıkları için virüs hızla yayılmaya başladı. Peki bu virüs neden kaynaklanıyor? Facebook hesabınız çalındı mı gibi endişelere kapılabilirsiniz. İçinizi rahatlatacak bişey söylim virüs facebook hesabınız da değil bilgisayarınızda. 
          Bu virüse maruz kaldıysanız muhtemelen Google Chrome kullanıyorsunuzdur. Bu virüs Chrome eklentisi gibi görünerek tarayıcınıza bulaşıyor. Chrome da uzantılar sekmesine tıklamanıza dahi izin vermiyor chrome görev yöneticisi ile açıp eklentiyi durdurabiliyoruz ancak yine aktif oluyor hemen. Uzantının ismi de Flash Player olarak görünüyor. Anlattığım kısımları resimlerle de aşağıda gösterdim.



 

BU VİRÜSÜ NASIL TEMİZLEYEBİLİRİZ ?

         Bu virüsü temizlemenin en güzel yolu your uninstaller tarzı programlarla Chrome tarayıcısını kaldırmalıyız. Normal şekilde kaldırırsak registry kayıtlarında kalıntılar olabilir. Bu nedenle Your Uninstaller tarzı programlarla kaldırmak en garantisi. Kaldırdıktan sonra yeniden internetten Chrome indirip kullanırsak bir sorun kalmaz. 
         Bu arada Facebook da kullandığınız uygulamaları da gözden geçirip kaldırın.
Bilgisayarınızda virüs programı yoksa AVG 2014 isimli virüs programını ücretsiz kullanabilirsiniz. Google da aratın kendi sitesinde zaten ücretsiz olarak indirebilirsiniz.Bu virüs programı da bu eklentiyi zaten bulup siliyor ama en garantisi tarayıcıyı yeniden yüklemek. 
Konu ile ilgili yapamadığınız bir sorun olursa yorum kısmından yazabilirsiniz en kısa sürede cevaplarım. 


0 yorum:

Yorum Gönder

Sizde Bilgisayar ve Bilişim konusunda merak ettiğiniz soruları gönderebilirsiniz.

 
Ana Sayfa | Reklam Ver |İletişim
Copyright © 2023. Gokmennet - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..