Siber Polis Virüsü ve Temizlenmesi

Yazar Gokmen on 14 Haziran 2013 Cuma | 11:19

Son dönemde artan "Türk Polisi Siber Suç Mücadele Bölümü" uyarılı bilgisayarınızı kilitleyen ve sizden para isteyen bir ekranla karşılaşırsanız bilgisayarınızda paniklemenize gerek yok. Bilgisayarınıza virüs bulaşmış sadece. Öncelikle şunu herkesin bilmesi gerekir artık Hakim. Savcı. polis vb. Sizden asla para istemez internet üzerinde de telefonla da. Polis sizden sadece trafik cezası yada pasaport, trafik tescil vb. hizmetlerinde para alır sadece. Bu parayı da zaten emniyet binasında alır yada vergi dairesine yatırmanızı ister. O yüzden artık herkesin bunu bilmesi gerekiyor telefonla yada mail yoluyla para isteyen kim olursa olsun para göndermeyin.
Gelelim bu virüse virüs video izlerken bulaşıyor genelde. İlk başlarda sadece pornografik sitelerden bulaşırken sonraları bazı dizi film izleme sitelerine kadar uzandı. Virüsün bulaştığı bilgisayarın kamerasından snapshot yani anlık görüntü alıp kilitlenen sayfaya koyarak karşısındaki kişileri daha da tedirgin ediyor ve eyvah polis beni tanıyacak korkusu salmaya çalışıyor. Bu yüzden web kameralarınızı da kapalı tutun laptoplarda kameranın önüne birşeyler yapıştırabilirsiniz sadece kullanacağınız zamanlarda açarsınız. Böylelikle size ulaşacak diğer virüslere karşıda kendinizi korumuş olursunuz. Bu kamera olayına başka bir yazımda detaylı değineceğim şimdi gelelim şu meşhur polis virüsüne.

Polis Virüsü Nasıl Temizlenir?
Arkadaşlar bu virüsü temizlemenin bir çok  yolu var. Birincisi en kolayı eğer bilgisayarınızın C bölümünde önemli bir bilginiz yoksa direk format atıp virüsten kurtulabilirsiniz.
 ikinci bir yöntem de bilgisayarınızı güvenli mod da açarak sistem geri yükleme yapabilirsiniz.
 Bir diğer yol da virüsü temizlemek. Eğer bilgisayar konusunda bilgi sahibi değilseniz bir tanıdığınızdan yardım alabilirsiniz yada aşağıda paylaşacağım resimleri izleyerek de yapabilirsiniz.
 İlk olarak bilgisayarın internet bağlantısını kesin.
Sonra bilgisayarınızı açılırken F8 tuşuna sürekli basarak Güvenli Mod da başlatacaksınız.






 Başka bir bilgisayardan da Combofix isimli programı indirin (İndirmek için TIKLAYIN). Güvenli modda başlattıktan sonra combofix programını bilgisayarınıza kopyalayın. ve çalıştırın. Aşağıda gelen ekrana I Agree'ye tıklayın.


Aşağıdaki gibi mavi ekran gelecek karşınıza ve bilgisayarı taramaya başlayacak.


Tarama bittiğinde bilgisayarınız yeniden başlatılacak. Otomatik başlamazsa siz manuel olarak yeniden başatın. Bilgisayar açıldığında virüsün ortadan kalktığını göreceksiniz.

Diyelim ki bu yöntem de mi işe yaramadı o zaman güvenli mod da bilgisayarı başlatıp virüsü elle sileceksiniz.
Güvenli modda başlatıp Windows 7 de C:\Users\Bilgisayar Kullanıcı Adınız\AppData\Roaming klasöründe skype.dat ve skype.ini dosyalarını silin ve bilgisayarınızı yeniden başlatın. Virüs temizlenmiş olur.

Sonuçta bu virüsü temizlemenin çok yöntemi var bu anlattığım yöntemler kesin çözüm olur. Hiren bot yada Helix CD'leri ile de bilgisayarı başlatıp silebilirsiniz. isterseniz.

Bu konuda Teknik yada Hukuki olarak sormak istediğin kafanıza takılan konular olursa yorumlardan sorabilirsiniz yada iletişim kısmında ulaşabilirsiniz. Herkese virüssüz günler dilerim....

0 yorum:

Yorum Gönder

Sizde Bilgisayar ve Bilişim konusunda merak ettiğiniz soruları gönderebilirsiniz.

 
Ana Sayfa | Reklam Ver |İletişim
Copyright © 2023. Gokmennet - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..